0
Košarka

Košarkaši Zvezde: Moramo mnogo bolje

Objavljeno: 06.06.13 u 12:57

zvezda-kosarkasi-hadl

Iako su pretrpeli ubedljiv poraz izabranici Dejana Radonjića ne mašu belom zastavicom, već su spremni da uzvrate Partizanu istom merom. Svi su složni da je igra u prvoj utakmici bila ispod nivoa Crvene zvezde, ali i da su sposobni da se vrate i po ko zna koji put kada je najpotrebnije pokažu svoj kvalitet.

DeMarkus Nelson je odigrao solidan meč, ali je svestan da može i mora mnogo  bolje, kako on, tako i njegovi saigrači:

„Partizan je igrao veoma čvrsto, ako želimo da pobedimo u sledećem meču moramo da odigramo i mi tako. Ako ne želiš da se boriš i takmičiš oči u oči, bez odstupanja, ne treba ni da izlaziš na teren. Reći ću to i svojim saigračima jer ja želim da pobeđujem, znam da i oni to žele“ – rekao je Nelson u jednom dahu uz dosta emocija, a zatim dodao:

„Mentalitet i želja su faktori koji pravi razliku. Partizan je u prvom meču želeo više pobedu, a mi ako želimo da osvojimo prvenstvo to ne smemo sebi da dozvolimo“ – završio je sjajni Amerikanac.

Serija 11:0 Zvezde na početku trećeg perioda probudila je nadu navijačima da bi njihovi ljubimci mogli do čudesnog preokreta. Ipak, ponestalo je snage, sreće i koncentracije pa je Partizan odbio taj nalet. Krilni centar Crvene zvezde Telekom Boris Savović taj period igre vidi kao “zvezdu vodilju“  za naredni meč:

„Pokazatelj za sledeću utakmicu treba da nam bude početak treće četvrtine kada smo uspeli da uhvatimo priključak i priđemo na samo četiri poena zaostatka. Praktično smo pokazali dva lica, jedno na početku kada smo igrali veoma slabo, a drugo u drugom poluvremenu kada smo se iz svlačionice vratili kao potpuno nova ekipa. Važno je da se izdignemo iz ove situacije i pred našim navijačima uzvratimo Partizanu i zabeležimo pobedu“ – rekao je Savović.

I kapiten crveno-belih Igor Rakočević gleda samo napred u želji da Crvena zvezda izjednači seriju:

„Moramo da se vratimo. Imamo jako bitan meč u petak i ako tu pobedimo opet smo na nuli. To je ključna utakmica za nas, znamo kako se pobeđuje Partizan, uradili smo to ove godine i kod kuće i u gostima. Nadam se da možemo da zbijemo redove za drugu utakmicu i pred našom publikom pobedimo“ –  rekao je kapiten Rakočević.

Druga utakmica finalne serije Agroživ Superlige zakazana je za petak od 19 časova. Domaćin će biti Crvena zvezda Telekom. Karata u slobodnoj prodaji neće biti, a važiće samo sezonske ulaznice KK Crvena zvezda Telekom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter