0
Košarka

foto:starsport

Vukoičić: „Promenjen način razmišljanja“

Objavljeno: 07.04.13 u 15:52
foto:starsport
FOTO: STARSPORT

Trener Crvene zvezde, Vlada Vukoičić, bio je zadovoljan nakon pobede u duelu sa Konstantinom odigranom pred praznim tribinama pre svega zbog načina reakcije igrača posle poraza od Partizana u prethodnom kolu.

„Pokušali smo da promenimo neke stvari kroz trening i da izazovemo neke reakcije. Nešto od toga smo mogli da vidimo u ovoj utakmici. Ono što je najbitnije je da je ekipa promenila način razmišljanja. U svakom slučaju, mi možemo da budemo zadovoljni. Druga važna stvar je da smo pobedili. Nema dileme da smo bolji tim od Konstantina, ali to što stoji na papiru treba da se dokaže na terenu. Uvažavam svaki tim, i znam da je potrebno da se daje maksimum i da se poseduje dovoljna želja da bi se utakmice pobedile. Konstantin nam je pravio određene probleme u toku meča. Možda je neobični ambijent i atmosfera koja nije bila baš takmičarska bila uzrok i razlog da u nekim momentima napravimo greške koje obično ne pravimo“ – izjavio je Vukoičić, a potom prokomentarisao eventualnu manju motivaciju igrača za utakmice domaće lige:

„Iako znamo da to nije dobro, kod određenih igrača postoji veća motivacija kad je utakmica važnija. Možda se i javilo zasićenje, i upravo iz tog razloga sam rekao da smo mimo rezultata tražili i određene reakcije kod igrača, koje smo i mogli da vidimo. Ono što se možda nije videlo kroz razliku u većem delu meča je da su igrači pokazali emocije i da nisu bili ravnodušni. To nas i dalje ne oslobađa od obaveze i principa da svaku utakmicu igramo maksimalno“ – konstatovao je mladi stručnjak.

Trener crveno-belih je prokomentarisao pad forme jednog od najboljih igrača tima – Demarkusa Nelsona.

„Nelson nije u igračkoj krizi, iako je možda njegova forma u padu. On je mogao i da ne igra danas, iz razloga koji ne bi trebali da izlaze u javnost, ali je pokazao želju i volju da igra. Nelson je imao izvanredne partije i siguran sam da će vratiti tu formu, možda već u sredu“ – objasnio je Vukoičić.

Branko Lazić je još jednom odlično izvršio odbrambene zadatke, postigavši usput tri poena, uz tri asistencije i četiri skoka. Bek crveno-belih smatra da je ova pobeda izuzetno važna zato što je došla posle poraza od Partizana.

„Otvorili smo utakmicu dosta stegnuto, kako u napadu tako i u odbrani. Nismo uspeli da nametnemo svoj ritam igre u većem delu meča. To smo uspeli tek u poslednjoj četvrtini i tako napravili razliku sa kojom smo i završili utakmicu na kraju“ – zaključio je Lazić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter