0
Košarka

Partizan povlači svog člana Predsedništva

Objavljeno: 05.04.13 u 18:33

kkpartizan-logo

Nakon što se saopštenjem oglasila Crvena zvezda, isto je učinio i Partizan koji poput crveno-belih kazne izrečene posle košarkaškog „večitog derbija“ naziva skandaloznim i zbog toga povlači svog predstavnika iz Predsedništva lige.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celini:

„Košarkaški klub Partizan mt:s odluku direktora takmičenja o kažnjavanju aktera utakmice 2. kola Agroživ Superlige Srbije između Crvene zvezde Beograd Telekom i Partizana mt:s smatra skandaloznom.

Očigledno je da direktor takmičenja primenjuje dvostruke aršine pri donošenju odluka. Ne propušta se ni jedna prilika da se KK Partizan drastično kažnjava, a diskriminišu se igrači i funkcioneri kluba iz Humske.

Odluka je donesena na osnovu video snimka koji u ranijim situacijama nije bio konsultovan, počevši od skandalozne organizacije četvrte utakmice finala plej-ofa u Železniku i prekidanja utakmice finala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu, do drastičnog kažnjavanja Bertansa, dok se igrač Crvene zvezde Subotić, koji je u toj situaciji takođe isključen, kažnjava samo novčano.

Fizički napad na trenera Partizana od strane osobe koje je sedela u prvom redu počasnih mesta, se takođe ne sankcioniše, već se organizator simbolično kažnjava za sve nemile događaje na pomenutoj utakmici.

Ne možemo a da ne konstatujemo da je ogroman strah i pritisak prisutan kod direktora takmičenja zbog raznoraznih uticaja, što se jasno vidi iz njegovih skandaloznih odluka.

Pokazalo se da je uprava KK Partizan donela najispravniju odluku da uoči ovog meča ne prihvati razmenu karata sa Crvenom zvezdom. Naši navijači bi ponovo bili označeni kao najveći krivci, ovako bez njihovog prisustva i mogućnosti da se iznova nepravedno okrive, kakav je slučaj bio u Kragujevcu, sva osuda i krivica se sada upućuju na igrače i trenera Partizana. To nećemo dozvoliti, niti se tome povinovati.

Košarkaški klub Partizan mt:s, do daljnjeg, povlači svog člana iz Predsedništva lige. Smatramo da u ovakvim oklonostima ne vidimo svrhu našeg učešća u daljem radu“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter