0
Košarka

Brajant najavio penziju

Objavljeno: 31.03.13 u 22:55

169462_lakers_1211_

Posle utakmice sa Sakramentom tokom koje je pretekao Vilta Čemberlena na poziciji četiri u konkurenciji za najboljeg strelca u istoriji NBA lige Kobi Brajant je zaprepastio prisutne novinare najavivši da postoji mogućnost da će po okončanju aktuelnog ugovora sa Lejkersima, koji ističe naredne sezone, „okačiti patike o klin“.

Na pitanje novinara da li će zaista sledeće setona biti poslednja u njegovoj karijeri Brajant je odgovorio:

„Toliko je tačno, kao što je tačno da ja sada sedim ovde ispred vas.“

Usledilo je još jedno logično pitanje – da li postoji nešto što bi Lejkersi mogli da urade da bi se predomislio?

„Ne. To je moja odluka i to je ono što želim da učinim. Trenutno se tako osećam. Trpim velike napore kako bih spreman dočekao svaku sledeću utakmicu i tako iz meča u meč. Moje telo to više ne može da izdrži.“

Ipak, jedan od najboljih košarkaša u istoriji ove igre je otkrio da će definitivnu odluku doneti tokom leta, posle razgovora sa svojom porodicom, koja je prema njegovim rečima takođe dosta trpela zbog njegovog čestog odsustva.

Tokom 17 sezona u NBA ligi Brajant je osvojio pet šampionskih prstena, a prosečno je po utakmici beležio 25,4 poena, 5,3 skokova i 4,7 asistencija. Prethodne noći je došao do cifre od 31.434 poena čime je postao četvrti strelac u istoriji NBA lige.

Sa reprezentacijom SAD osovjio je dve zlatne olimpijske medalje – u Pekingu 2008. godine i u Londonu 2012. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter