0
Evrokup

Bilbao na megdan Lokomotivi

Objavljeno: 27.03.13 u 21:37

bilbao-budiveljnik

Kao što se i očekivalo drugi finalista Evrokupa je španski Bilbao koji je i u revanšu savladao ukrajinski Budiveljnik, ovog puta sa 75:53 (20:14, 17:9, 16:19, 22:11), što mu je uz trijumf od 10 razlike u meču odigranom nedelju dana ranije bilo više nego dovoljno da dođe utakmice za trofej.

Da će iznenađenje izostati na ovom meču bilo je jasno već nakon prve četvrtine koja je pripala Baskijcima sa šest poena razlike, da bi do poluvremena prednost narasla na +14. U drugih 20 minuta preostalo je samo da se posao privede mirno kraju.

Domaću ekipu su do pobede vodili Hamilton i Mumbru sa po 13 poena, a po 10 su dodali Pilepić, Samb i Vasilijadis. Kod gostiju se istakao Lajons sa 20 poena, a Drozdov je upisao 12.

Bilbao će u finalu igrati sa Lokomotivom Kubanj iz Krasnodara, a taj meč je na programu 13. aprila i biće odigran u belgijskom gradu Šarlroa. Pobednik Evrokupa dobija direktan plasman u Evroligu naredne sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter