0
Košarka

Oden se vraća iz penzije

Objavljeno: 30.01.13 u 20:08

oden1

Greg Oden, 213 centimetara visok i 127 kilograma teški američki centar, trebalo je da dominira parketima NBA lige nakon što je kao najdominantniji koledž košarkaš izabran kao prvi pik na draftu 2007. godine. To se sve promenilo u maju prošle godine kada je objavio da se zbog hroničnih problema sa kolenima i zglobovima povlači  kao 24-godišnjak, i da postaje profesor fizičkog vaspitanja u gimnaziji.

Oden je propustio celu ruki-sezonu, dok je tokom sezone 2008/09 skupio je 61, a sezonu kasnije još 21 utakmicu. Prilikom svakog je susreta bio skoro pa na dabl dabl proseku, ali njegova kolena nisu izdržala. Nakon što je u četiri sezone sve ukupno skupio utakmica za jednu čestitu sezonu, 15. aprila 2012. godine Trejl Blejzersi su sa njim raskinuli ugovor, nakon čega je objavio da se okreće profesorskom poslu.

Ipak, čini se da se toga zasitio ili da mu se stanje sa kolenima i zglobovima drastično popravilo. Naime, kao što smo ranije najavili,  Oden će sledeće nedelje odraditi prve razgovore s dva kluba, od kojih je jedan ni manje ni više nego NBA prvak Majami Hit! Drugi je Klivlend koji je rešio da ponovo iz temelja gradi tim za sam vrh lige.

Oden je poslednju utakmicu odigrao u novembru 2009. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter