0
Košarka

Hil doneo pobedu Indijani

Objavljeno: 21.01.13 u 21:56

Indijana

Memfis je u Fedeks Forumu ugostio Indijanu koja je u poslednjoj sekundi sa linije slobodnih bacanja došla do trijumfa rezultatom 82:81.

Obe ekipe su opravdale očekivanja već na početku meča. Dobre i čvrste odbrane su dominirale tokom većeg dela susreta, a timovi su se smenjivali u vođstvu. Na poluvremenu su Pejsersi uspeli da obezbede blagu prednost, ali su Grizliji vrlo brzo preuzeli vođsstvo. U dramatičnoj završnici Zek Rendolf je uspeo da izjednači na 81:81 10 sekundi pre kraja meča, ali je Džordž Hil fauliran na sekund do kraja meča. Bek Indijane je ubacio jedno od dva slobodna bacanja što je bilo dovoljno da Pejsersi zabeleže trijumf.

Najefikasniji u Indijani bio je Dejvid Vest sa 14 poena, dok je Džordž Hil ubacio 13 poena. Dabl dabl je ostvario Pol Džordž sa 12 poena i 10 skokova. Vejn Elington je predvodio Memfis sa 17 poena. Rudi Gej je ubacio 14, a po 13 poena su postigli Zek Rendolf i Majk Koneli.

U danu kada je potvrđeno da će Sakramento ostati bez franšize, Kingsi su doživeli poraz u Nju Orleansu od Hornetsa sa 114:105.

Stršljenovi su bili ubedljivi od početka meča, pa su na odmor otišli sa prednošću od 25 poena. Kingsima je predah bio preko potreban. Boljom igrom u napadu uspeli su da smanje zaostatak, ali je razlika bila prevelika za potpuni preokret. Nju Orleans je odlično šutirao za tri poena (12-25) i uz dobru igru u reketu (13 skokova više od rivala) zasluženo slavio.

Odličnu partiju u dresu Nju Orleansa pružio je Rajan Anderson sa 27 poena. Dva igrača su ostvarila dabl dabl učinak i to Grejvis Vaskez sa 19 poena i 11 asistencija i Al Faruk Aminu sa 14 poena i 11 skokova. U Sakramentu je najzapaženiji bio Demarkus Kozins koji je zabeležio dabl dabl sa 29 poena i 13 skokova., dok je Ajzaja Tomas ubacio 20 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter