0
Košarka

Niksi protutnjali Majamijem

Objavljeno: 07.12.12 u 09:31

Niksi su iznenadili Hit u Majamiju i zabeležili ubedljivu pobedu od 112:92. Iako nisu mogli da računaju na Karmela Entonija zbog povrede prsta, ekipi iz Njujorka to nije bio problem.

Majami je uspeo da trojkom Majka Milera u poslednjoj sekundi prve četvrtine stigne do prednosti od 26:23. U drugom delu igre igrao se koš za koš, Rejmond Felton je uspeo pred odlazak na odmor da trojkom izjendači na 53:53, a Lebron Džejms je, ispostavilo se, posle zvuka sirene pogodio za novu prednost Majamija, ali sudije nisu priznale taj pogodak.

Treća deonica je u potpunosti priala gostima koji su trojkama sa kojima je prednjačio Felton stekli značajnu prednost od 83:67. Lebron Džejms i društvo su potom zaigrali malo angažovanije, pa su do kraja treće četvrtine stigli do 90:80. U nastavku susreta igra domaće ekipe u napadu se potpuno raspala, pa su Niksi kući otišli sa 112:92.

Najzaslužniji za pobedu Njujork Niksa bio je Rejmond Felton sa 27 postignutih poena uz 7 asistencija. Stiv Novak je ubacio 18 poena, Tajson Čendler i Džej Ar Smit po 13 poena. Lebronu Džejmsu je malo falilo da zabeleži tripl dabl. On je ostvario učinak od 31 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Međutim, to nije bilo dovoljno Majamiju jer su ostali podbacili. Dvejn Vejd je ubacio 13, a Kris Boš 12 poena.

Zanimljivo je da je posle meča još dugo na parketu ostao Lebron Džejms i nastavio da trenira!

„Moram da budem bolji. Moram. To je tako jednostavno. Zato sam ovde. Poslednji ću da izađem“, izjavio je fantastični Lebron Džejms.

Još jedna utakmica je odigrana u kojoj je Dalas na gostovanju u Feniksu savladao Sanse rezultatom 94:97.

Sansi su dobro počeli meč i imali prednost na poluvremenu (44:40). Maveriksima je pripala treća četvrtina kada su uspeli da preokrenu i povedu sa 7 poena prednosti. Meč je ipak ušao u neizvesnu završnicu. Minut pre kraja Moris je trojkom doneo nadu Sansima. Dalas stiže u poslednjim trenucima do 97:94, a Šenon Braun nije uspeo da u poslednjih dve sekunde pogodi trojku za Sanse.

O Džej Mejo je bio najzaslužniji za pobedu Meveriksa sa 23 poena, dok su po 16 poena zabeležili Brendan Rajt i Daren Kolison. Kod Sansa Goran Dragić i Markif Moris su upisali po 15 poena, dok je Moris imao i 17 skokova.

Rezultati
Majami – Njujork 92:112
Feniks – Dalas 94:97

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter