0
Evrokup

Pokazati pravi karakter na teškom gostovanju

Objavljeno: 23.11.12 u 13:45

Posle devet kola, Radnički se dokopao ciljane pozicije, našao se među šest najboljih ekipa, a bodovno je praktično na deobi četvrtog mesta u društvu Zvezde i Budućnosti. Sada sledi ono teže – braniti i odbraniti mesto u „gornjem domu“.

Prvi korak nije mogao da bude teži. Sledi odlazak u Moraču odakle za protekle tri godine nikada nisu doneti bodovi. Međutim, posle dva glatka poraza ranijih sezona, u poslednjoj utakmici Podgoričanima je „skupo prodata koža“ na gostovanju.

O tome kakav takmičarski odnos vlada između ove dve ekipe, član stručnog štaba Radničkog Branko Maksimović kaže:

„Sa ekipom Budućnosti imamo stvarno veoma dobre sportske i prijateljske odnose. Trener Nikolić je bio ključ uspeha one strašne Budućnosti, to ljudi tamo nisu zaboravili i veoma cene. Trener Radonjić je dugo sarađivao sa njim, tako da se treneri poznaju do najsitnijih detalja. Igrači su ti koji moraju da se pokažu i dokažu na terenu. Naravno da mi želimo da na svakoj utakmici kući ili na strani zabeležimo pobedu. Podgorica je jedno od težih gostovanja, ali u sportu nema nemoguće misije. Imamo svoje ideje u napadu i odbrani, ali pita se nešto i ekipa Budućnosti. Najvažnije je da mi budemo u svim fazama igre na visokom nivou.

 Na teškim gostovanjima se pokazuje pravi karakter ekipe i pojedinaca.Tada se tačno vidi ko je kog nivoa prvenstveno po karakteru, koncentraciji. Jednostavan je recept: ući košarkaški čvrsto, ne dozvoliti im lagane poene, iskontrolisati ofanzivni skok. U napadu moramo da iskoristimo svoje prednosti koje imamo u odnosu na ekipu Budućnosti ali je u odbrani ključ utakmice“

Igrač Radničkog koji dobro poznaje sistem u podgoričkom ABA ligašu svakako je Bojan Krstović, ovosezonska vedeta Šumadinaca koja je prošle sezone nosila upravo dres Budućnosti. Sa iskustvom i osvajača ove Lige pre osam godina, o narednom duelu kaže:

„Ekipa Budućnosti je, kao i ostali klubovi, pretrpela određene kadrovske promene. Došli su novi igrači koji se nisu brzo uklopili u sistem rada trenera Radonjića, što je dalo loše rezultate na početku sezone. Kako vreme odmiče, sve su uigraniji, bolje igraju, a stigli su i rezultati, tj. pobede. Ušli su u formu, što svedoče i poslednja dva uspeha, protiv Zadra i Šarlroa. Budućnost stavlja akcenat na timsku igru i požrtvovanost u odbrani – tu su njihovi glavni aduti. Sa druge strane, ono što nas krasi su nesumnjiv kvalitet i iskustvo. Pošto smo praktično direktni konkurenti za najviši plasman ove sezone na Jadranu, svi su uslovi ispunjeni da možemo da najavimo uzbudljivu košarkašku predstavu u subotu.“ rekao je Krstović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter