Trener Benetona Sale Đorđević je pratio kvalifikacije za Sloveniju 2013. i smatra da  čitava reprezentacija uključujući i stručni štab, ali i srpska javnost moraju da se “spuste na zemlju” i shvate da se mora krenuti iz početka.

“Postoji problem, verovatno hronični i akutni ali je nezahvalno da se bavim time iz daleka i sa strane. Međutim, ono što sigurno znam – mora se dići glava, početi sa kopanjem rovova, a sve sa velikom dozom skromnosti u izjavama, očekivanjima…Krajnje je vreme da se prestane sa dizanjem u zvezde za svaku sitnicu, potez. Srpska reprezentacija mora da krene od nule, valjda je to jasno. I zaboravi prošlost, medalje, već da se gleda unapred, šta čeka najbolje košarkaše. Što se pre zaboravi prošlost, biće lakše. Poređenja nisu moguća, ni potrebna. Ostaje samo teren koji ne laže, a na njemu ima problema”, rekao je Sale za “Sport”.

Što pre se zaboravi prošlost, biće lakše. Poređenja nisu moguća, ni potrebna. Ostaje samo teren koji ne laže, a na njemu ima problema”, rekao je Đorđević na pitanje poređenja slavnih generacija i ove sadašnje

“Nikada nije bilo da je neko “siguran” u nacionalnoj selekciji. Svi moraju da grizu u klubovima tokom sezone, poziv selektora mora da se zasluži. Ne sme da bude povlašćenih. Svi, od prvog do poslednjeg moraju da se bore za mesto u timu, igranjem, ali i ponašanjem. Ja ne znam za drugi recept. Svojevrsna interno-takmičarska konkurencija, samo u takvim uslovima svaki kandidat će dati više, pa ćemo tek onda da pričamo o mogućnostima na Eurobasketu”, zaključuje Aleksandar Đorđević.