0
Košarka

Srbija pobedila Izrael!

Povratak otpisanih

Objavljeno: 11.09.12 u 22:36

Reperezentacija Srbije se plasirala na Eurobasket kao treća u grupi pobedom u prepunom Pioniru nad Izraelom 83:67 (28:14, 23:17, 12:16, 20:20).
Pre svega mnogo je bolji bio pristup igri naših kao i odbrana koja nam je omogućila dosta brzih kontri, u napadu je konačno proradila i trojka. Doduše mora se priznati da je Izrael ušao opušteno i skoro pa nezainteresovano u meč pa ne treba biti euforičan posle ove pobede.
Najbolji u našem timu bio je Milenko Tepić sa 16 poena, dok je 14 imao kapiten Krstić. Kod Izraela, Omri Kaspi je postigao 20 poena.
Kako se treba boriti za reprezentaciju možda su našima pokazali paraolimpijci koji su sa zastavama Srbije uz ovacije publike izašli na teren Pionira.
Početna petorka naših: Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović i Krstić.
Prva tri napada ne branimo ni mi ni Izrael, ali branimo nekoliko sledećih napada i sa trojkama Bjelice i Anđušića bežimo na 14:6. Naši su mnogo ozbiljnije prihvatili odbranu na ovom meču što se već vidi u prvoj četvrtini, u napadu . Iako kontra ne ide baš najbolje, ne komplikujemo u napadu kao u pošlim utakmicama i Krstić i Teodosić uspevaju da  nas odvedu na +12. Ali opet po izlasku Krstića nešto slabije igramo napad, u poslednjim sekundama četvrtine Tepić daje koš+faul i Srbija ima lepu prednost uz fantastičnu podršku navijača 28:14.
Drugu četvrtinu otvaramo četvrtom trojkom iz petog pokošaja i zakucavanjem Milenka Tepića pa još 4 poena iz kontri i serijom od 9:0 idemo na 37:14! Izrael malo dodaje gas i počinje da shvata utakmicu ozbiljnije ali naši igraju dobro napad, u poslednjim sekundama četvrtine Teo pogadja trojku i idemo na 20 razlike na odmor 51:31 uz 60% šuta za tri i 10 ofanzivnih skokova.
Treća četvrtina počinje dobrim odbranama i karakteristično borbenom igrom Štimca. Dve banane podižu Pionir na noge, fantastična odbrana koju naši igraju(pogotovu Štimac) karakteriše našu igru u ovom delu meča. Krstić ponovo ulazi i menja Šimca koga publika ovacijama prati na klupu. U napadu dolazi do laganog opuštanja naših pa rezultat dugo stoji 59:37. Post prekida Anđušić posle fantastične asistencije Teodosića preko celog terena. Izraelci lagano dolaze sebi i sa dve trojke dolaze na -18. Četvrtina je završena rezultatom 63:47.
Početak poslednje četvrtine obeležava osetan pad u igri naših, lošom selekcijom u napadu kao i par primljenih trojki u odbrani naši kao da gube ritam pa Izraelci brzo dolaze na -13. To malo budi naše koji stežu u odbrani a trojkama Tepića i Bjelice ponovo bežimo na +19. Ali opet osciliramo, promašujemo četiri trojke za redom u napadu i Teodosiću ispada lopta, i to samo pokazuje koliko brzo mi i dalje gubimo teško stečenu prednost, 73:62. Forsira Srbija trojke ne bi li došla opet na prednost koja nam obezbeđuje i drugo mesto u grupi i Teo uspeva da ubaci jednu. Poenima Rašića naši dolaze na +17, 20 sekundi pre kraja. Na 5,8 sekunde imamo +16 i napad, ali Rašić promašuje čistu poziciju za tri poena i naši sa pobedom od 83:67 idu na Eurobasket u Sloveniji kao treći u grupi!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter